کد خبر 1347665
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۴
وین

مذاکره‌کننده ارشد انگلیس با بیان این که مذاکرات وین به توافق نزدیک است، افزود مذاکره‌کنندگان تروئیکای اروپایی برای مدت کوتاهی وین را ترک می‌کنند.

به گزارش مشرق، «استفانی القاق» مذاکره‌کننده ارشد انگلیس در توییتی از نزدیک شدن مذاکرات به توافق خبر داد.

وی در این خصوص اعلام کرد: ما (به توافق) نزدیک هستیم. مذاکره‌کنندگان تروئیکای اروپایی برای مدت کوتاهی وین را ترک می‌کنند تا وزرا (وزرای خارجه کشورهای متبوع خود) را در مورد وضعیت (مذاکرات) به روز کنند. (آن‌ها) بزودی آماده بازگشت هستند.

مذاکره‌کننده ارشد انگلیس دیروز هم در توییتی به زبان فارسی نوشت: ما خیلی نزدیک به یک توافق هستیم. همه طرف‌ها به طور سازنده تحت هدایت «انریکه مورا» هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا مذاکره کرده‌اند. اکنون باید چند قدم نهایی را برداریم.

پیش‌تر آمریکا گفت که «توافق احتمالی» در وین نزدیک است، اما چند  نقطه اختلاف مانع از توافق شده و زمان در حال اتمام است. «جالینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با تکرار ارزیابی سایر طرف‌های مذاکره‌کننده در وین در هفته‌های اخیر، گفت مذاکره‌کنندگان در وین «پیشرفت قابل توجهی» داشته‌اند. وی افزود: ما به یک توافق احتمالی نزدیک هستیم، اما تعدادی از مسائل دشوار هنوز حل نشده باقی مانده است. توافقی نخواهیم داشت مگر این که مسائل باقیمانده را به سرعت حل کنیم.

او در ادامه با انداختن توپ در زمین ایران، گفت: با این حال، اگر ایران جدیت نشان دهد، ما می‌توانیم و باید در عرض چند روز به درک بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام برسیم.

شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» هم گزارش داد یک مقام ارشد دولت آمریکا و همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور به این شبکه گفت که دولت بایدن به توافقی برای نجات توافق هسته‌ای ایران نزدیک‌تر می‌شود، اما هنوز تعدادی از مسائل حل‌نشده وجود دارد که می‌تواند باعث شکست تلاش‌ها شود. سی‌ان‌ان قبلا گزارش داده بود که دولت بایدن امیدوار بود تا پایان فوریه به توافق دست یابد، بنابراین فشارها برای دستیابی به موفقیت در روزهای آینده ادامه دارد.

به گزارش فارس، دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌هایشان با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمت‌های مختلف در حال برگزاری بوده است.

«میخائیل اولیانوف»، سرپرست هیأت روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین دیروز (پنجشنبه) گفت مسائل «نسبتاً کوچکی» در این گفت‌وگوها باقی مانده‌اند که باید حل شوند. اولیانوف افزود ممکن است نشستی با حضور وزیران خارجه برگزار شود اما هنوز مشخص نیست که چنین نشستی شنبه، یکشنبه یا دوشنبه برگزار شود.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه نهم اسفند ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات جاری در وین گفت: «پیش‌نویسی از توافق آماده شده و الان در نقطه‌ای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا درباره خطوط قرمز ما وجود ندارد و قطعا از خطوط قرمز خود عبور نمی‌کنیم». «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه نیز ظهر چهارشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای چینی درباره مذاکرات وین اظهار داشت: ایران تاکنون ابتکارات زیادی برای حل و فصل موضوعات به خرج داده و اکنون رسیدن به توافق، تصمیم سیاسی و نگاه واقع‌بینانه طرف‌های غربی را می‌طلبد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بختیاری IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۳
    5 0
    اون که با جدیت زانو میزد و اوامر و دیکته های غرب وحشی رو اجرا میکرد برگشته سر کلاس زبانش،
  • IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۳
    1 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
  • IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۳
    0 0
    هرکشوری بخوادتوافق کنه بااین فاحشه های سیاسی غرب دیگه قبول نمیکنه تضمین غربی هارو. ایناکه کوچکتربن مساله هسته ای ایران رانتونسن حل کنن چطورمیخوان ک کره قبول کنه مذاکره باهشون؟ خوبکه اژانس بازرسی کرده تاسیات ایران وگرنه این وحشی هافرافکنی میکردن.کناراززیانهای اقتصادی ک روحانی بابرجام یطرفش اجراکردهیچی بدترین شکل ممکن دستمون رو کرداین ظریف نادان غرب نمیدونست ایران سلاح اتمی داره یانه این خوب بودهمیشه وحشت داشتن ازمون ازبی خبری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس